STENINGE ALLÉ

PROJEKTET

I Steninge Slottsby byggs nu bostäder i en vacker kulturhistorisk miljö med fokus på elegant utformning, karaktär och stora rekreationsmöjligheter. Kring den fantastiska Stenladan med restaurang och butiker skapas en torgpark och alla i området får nära avstånd till stall- och båtplats liksom ny förskola och skola.

Huvudallén korsar hela Steninge Slottsby från torgparken och uppåt genom byn. Den kommer att ha en vacker allékaraktär och ha separat gång- och cykelväg. Brf Allén ligger närmast torgparken, som omgärdas av Stenladan och Logen. Merparten av husen längs huvudallén är i sten och puts och har genomgående en vacker pastellpalett som känns igen från bland annat Sigtuna stad och Stockholm innerstad. Det kommer att bli en vacker gata som fint knyter an till slottsmiljön.

Stenladans utbud av butiker, restaurang, kafé och andra upplevelser kommer att sätta en stark prägel på byn, men också det stora utbudet av aktiviteter och allt vad naturen ger. Steninge Slottsby blir en livsmiljö och ett utflyktsmål utöver det vanliga. En by både för boende och varande som förenar mat, kultur och natur, umgänge och livskvalitet.

ARBETET

Byggnation av övervåning och yttertak. Byggnation av samtliga innerväggar.

Montage av samtliga kök, alla dörrar och inredning.

FLER REFERENSPROJEKT

DRUVMUSTEN
Arkiv för byggnadshistoria i Liljeholmen.
OM PROJEKTET
LILJEHOLMSKAJEN
Hiss och bro mellan Liljeholmskajen och Årstabron.
OM PROJEKTET
MONUMENTET
53 st lägenheter på Götgatan 91, Södermalm.
OM PROJEKTET
STENINGE ALLÉ
Nybyggnation av bostäder i Steninge Slottsby.
OM PROJEKTET
PARKSKOLAN
Uppbyggnad och anpassning av lokaler med höga ljudkrav.
OM PROJEKTET
Previous slide
Next slide